Programmalijnen

Inclusie

Ambitie

‘Iedereen kan meedoen’ is klare taal voor ‘Inclusie’. De ambitie is een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dit betekent Meierijstad fysiek, sociaal en digitaal toegankelijk maken.

Activiteiten

Voor inclusie hebben we in 2021 de focus gelegd op twee onderwerpen uit de Lokale Inclusie Agenda: Fysieke toegankelijkheid en Bewustwording. Vanuit het thema fysieke toegankelijkheid hebben we met de Tweede Kamer verkiezingen verschillende stemlocaties toegankelijk gemaakt na schouw van Stichting Toegankelijk Meierijstad, zijn aanpassingen gedaan aan gemeentelijke openbare gebouwen en zijn we gestart met de voorbereiding van het realiseren van openbare invalidentoegankelijke (zelfreinigende) toiletten in de centra van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.
Vanuit het thema bewustwording hebben we gewerkt aan verschillende webinars, artikelen en nieuwsbrieven. Verder hebben we een online e-learning herkennen van discriminatie ontwikkeld voor medewerkers van gemeente Meierijstad en is er een intern ambassadeursnetwerk diversiteit en inclusie gestart. Daarnaast hebben we drie organisaties ondersteund via het stimuleringsfonds en hebben we de waarderingsprijs in 2021 twee keer uitgereikt. Als kers op de taart hebben we actief media aandacht en bewustwording gecreëerd met onze deelname aan de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland waarbij we in de top 12 zijn gekomen.

Deze pagina is gebouwd op 05/31/2022 11:24:19 met de export van 05/19/2022 16:45:39