Ga naar de inhoud van deze pagina.
Jaarverslag
2021
portal
Algemeen
Aanbiedingsbrief
Voorstel
Samenvatting
Programmalijnen
Overzicht
Participatie
Leefbaarheid
Duurzaamheid
Veranderopgave omgevingswet
Inclusie
Gezondheid
Organisatie ontwikkeling
Programma's
Overzicht
0 Bestuur en ondersteuning
1 Veiligheid
2 Verkeer, vervoer en waterstaat
3 Economie
4 Onderwijs
5 Sport, cultuur en recreatie
6 Sociaal domein
7 Volksgezondheid en milieu
8 Volkshuisvesting, ruimtelijke ontwikkeling, stedelijke vernieuwing
Financiële informatie programmaplan
Paragrafen
Overzicht
Lokale heffingen
Weerstandsvermogen en risicobeheersing
Onderhoud kapitaalgoederen
Financiering
Bedrijfsvoering
Verbonden partijen
Grondbeleid
Financiën
Exploitatie
Balans
Verantwoording specifieke uitkeringen
Grondslagen
Wat hebben we daarvoor gedaan?
Onderwijsbeleid
Home
Programma's
4 Onderwijs
Wat hebben we daarvoor gedaan?
Onderwijsbeleid
Onderwijsbeleid
4.3
Onderwijsbeleid
Met ingang van 2019 werken de drie O’s (onderwijs/ondernemers/overheid) samen in een projectstructuur, om de aandachtsgebieden onderwijs-economie-arbeidsmarkt aan elkaar te koppelen. Wij faciliteren de uitvoering van projecten die door de stuurgroep in gang worden gezet. Wij monitoren de uitvoering van het project Sterk techniekonderwijs in Meierijstad. Wij faciliteren VMBO on stage en Road2University.
We ondersteunen innovatie in het onderwijs door het beschikbaar stellen van incidentele subsidies voor innovatieve initiatieven.
We onderzoeken samen met onderwijs en jeugdhulp aanbieders mogelijkheden er zijn in het bieden van jeugdhulp op school. Het doel is verbinding te maken tussen de hulp die de jeugdigen thuis en op school ontvangen.
Samen met onderwijs, samenwerkingsverband en jeugdhulpaanbieders geven we invulling aan een specialistische voorziening in Meierijstad zodat speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs geïntegreerd en samenhangend aangeboden worden en we uitgaan van de ondersteuningsbehoefte van de leerling.
We geven uitvoering aan de acties die zijn opgenomen in de Lokaal Educatieve Agenda (looptijd 2020-2023). Deze acties zijn op het gebied van onderwijsachterstanden, aansluiting onderwijs-jeugdhulp en onderwijs-arbeidsmarkt.
Samen met het PO/VO en lokale partners werken we aan de acties van het taalonderzoek. Ook investeren we in het opzetten van een netwerk van ervaringsdeskundigen/ taalambassadeurs om de doelgroep NT1 (Nederlands als 1e taal) beter te bereiken. In 2019/2020 zijn we in de regio Noordoost Brabant gestart met het opzetten van een monitoring, waarmee de impact van de leertrajecten voor volwassenen in kaart wordt gebracht (zowel formeel als non-formeel trajecten). Deze zal de komende tijd doorontwikkeld worden.
Deze pagina is gebouwd op
05/31/2022 11:24:19
met de export van
05/19/2022 16:45:39
Zoeken